Skip to content

Hoe maak je je Inventum melkopschuimer schoon?

Lees hier hou je je Inventum melkopschuimer schoon moet maken.

We ontvangen de laatste tijd veel vragen over het schoonmaken van Inventum melkopschuimers. Daarom hebben we besloten om daar een goed artikel over te schrijven, zodat iedereen zelf zijn Inventum schoon kan maken.

Het schoonmaken van je Inventum melkopschuimer

Voordat we beginnen is het eerst van groot belang om ervoor te zorgen dat je weet of jouw melkopschuimer een antiaanbaklaag heeft of niet. Wanneer er een antiaanbaklaag aanwezig is, dient deze op een andere manier schoon gemaakt te worden dan een model zonder een antiaanbaklaag.

Inventum met antiaanbaklaag schoonmaken

1 Zorg ervoor dat de stekker uit het stopcontact gehaald is.

2 Haal nu je melkopschuimer uit elkaar zodat je de onderdelen goed schoon kan maken.

3 Maak de antiaanbaklaag goed schoon met warm water en wat afwasmiddel. Maak vooral geen gebruik van een schuurspons omdat je hiermee de laag kan beschadigen. Droog de melkklopper af als je klaar bent.

4 Zet vervolgens alle onderdelen weer in elkaar.

Inventum zonder antiaanbaklaag schoonmaken

1 Haal de stekker uit het stopcontact voordat je begint.

2 Haal nu alle onderdelen uit elkaar zodat je deze op een goede manier schoon kan maken.

3 Maak nu alle onderdelen goed schoon met warm water en afwasmiddel. Doe dit voorzichtig omdat je natuurlijk niets wilt beschadigen. Droog daarna het geheel af met een schone theedoek.

4 Zet alles weer in elkaar.

Hoe krijg ik de melkaanslag uit mijn melkopschuimer?

Wij adviseren om gebruik te maken van water en soda wanneer je last hebt van melkaanslag in de melkopschuimer. Laat het geheel een paar uur weken om het er vervolgens uit de wassen.

Kan mijn Inventum melkopschuimer in de vaatwasser?

Sommige modellen kunnen prima in de vaatwasser. Controleer eerst de gebruikersaanwijzing of dit echt kan. Houd er wel rekening mee dat de melkopschuimer in de vaatwasser sneller beschadigt dan wanneer je deze met de hand schoonmaakt.

Bekijk hier alle Inventum melkopschuimers