Skip to content

Hoe maak ik mijn Senseo melkopschuimer schoon?

Lees hier hou je je Senseo melkopschuimer schoon moet maken.

Wij ontvangen veel vragen van onze lezers over hoe ze op de juiste manier hun Philips Senseo melkopschuimer schoon moeten maken. Daarom hebben we besloten hier een heel artikel aan te spenderen om je uit te leggen hoe je hem op de juiste manier schoon moet maken.

Het schoonmaken van de Philips Senseo melkopschuimer

Hieronder volgen de stappen die je moet zetten om je melkopschuimer op de juiste manier schoon te maken.

Ten eerste is het van belang om te controleren of je model wel of geen antiaanbaklaag heeft. Dit kan je meestal in de gebruiksaanwijzing vinden. Dit heeft namelijk invloed op de manier waarop je de melkopschuimer schoon moet maken. Aangezien veel modellen geen antiaanbaklaag hebben, zullen we daar de meeste aandacht aan schenken.

Het schoonmaken van een model zonder antiaanbaklaag

1 Zorg ervoor dat de stekker uit het stopcontact gehaald is.

2 Haal alle onderdelen uit de melkopschuimer.

3 Maak een ligt sopje met water en afwasmiddel. Spoel nu alle onderdelen een voor een goed schoon. Spoel daarna het gehele model goed schoon. Droog daarna alle onderdelen inclusief de beker goed af om ervoor te zorgen dat er geen zeepresten in je melkschuim terecht komen.

4 zet nu alle onderdelen weer in elkaar en klaar is kees.

Het schoonmaken van een model met antiaanbaklaag

1 haal de stekker uit het stopcontact voordat je het model schoon gaat maken.

2 haal alle individuele onderdelen uit de melkopschuimer.

3 Maak een mengsel van afwasmiddel en water en maak nu rustig en voorzichtig alle onderdelen schoon. De beker moet je heel voorzichtig schoonmaken omdat je anders de antiaanbaklaag mogelijk beschadigd. Gebruik daarom geen schuurspons of andere harde materialen om de beker schoon te maken. Gebruik dus een zacht sponsje en wrijf de beker op een rustige manier schoon. Droog daarna alle onderdelen weer af.

4 zet alle onderdelen weer in elkaar.

Kan mijn melkopschuimer in de vaatwasser?

Dat ligt eraan. Meestal staat dit in de gebruiksaanwijzing. Lees deze daarom goed door voordat je je melkopschuimer in de vaatwasser doet.

Hoe haal ik de melkaanslag uit mijn melkopschuimer?

Maak hiervoor een mengsel van water en een klein beetje soda. Laat je melkopschuimer hier een paar uur in weken om de aanslag vervolgens gemakkelijk uit de melkopschuimer te schrobben.

Bekijk hier alle Philips Senseo melkopschuimer en de Senseo melkopschuimers in de aanbieding